BURSDAG MED BISMAK AV BLOD OG SVETTE

I forkant av Glennebass sin gebursdag dro jeg og Thea ut for å shoppe en liten gave.
Det var relativt god stemning, og jeg følte at jeg hadde nogenlunde kontroll over situasjonen. Jeg hadde et "ess i ermet" ved at det var lørdag, så jeg kunne jevnt og trutt nevne at vi snart skulle kjøpe lørdagsgodt hvis hun var snill. Og hun var jo veldig snill da.
Vi ankom en klesbutikk og jeg kjenner svetten begynner å piple da Thea kjapt blir veldig varm i trøya inne i den butikken. Snakker med kunder, ansatte og det som er. Jeg jobber hardt med å finne noe passende å kjøpe, da en securitasvakt kommer i stø kurs mot meg.

"Det er ikke lov å gå bak der" sier han med usikker stemme, og slenger hodet i retning av utstillingsvinduet til butikken.
Da har altså Thea funnet veien bak en vegg og inn blant syltynne modeller i plastic fantastic. Jeg prøvde å trøkke den digre kroppen min mellom disse dukkene, uten hell. Jeg fikk lokket henne ut, ved hjelp av lørdagsgodt-metoden. Dette gjentok seg ca 43 ganger, og securitas-vakten så rimelig oppgitt ut, og jeg tror han gav opp.

Bursdagen åpenbarte seg i all sin prakt, og vi sang alt vi klarte til Glenn sin store glede, ca kl 06.00.
Ungene dro i barnehagen, og jeg startet forberedelsene til inntog av svigerforeldre fra alle kanter som skulle komme på ettermiddagen.
Jeg leste et blogginnlegg av "Pilotfrue" her om dagen, og jeg må jo si at det virker fristende å ha et slikt liv. Der viker livet svært lite stressende, fylt med velvære og cashflow. Det er ihvertfall inntrykket jeg får, men om det stemmer er jo en annen sak. Poenget er at jeg leste at hun skulle føne håret og pynte seg før mannen hennes kom hjem, fordi mannen fortjente en velstelt kone.
Altså, den traff meg umiddelbart. Jeg ser ut som jeg er skylt i land etter en kraftig storm. Jeg kunne ikke sett mer jævlig ut om jeg prøvde.

Jeg fikk vondt av Glennebass, og tenkte at ja, han fortjener vel noe annet enn å se djevelen i øya hver dag han også.
Så, siden det var hans bursdag så tenkte jeg at jeg skulle bruke dagen godt til å forberede både middagen og meg selv på en delikat måte.
Jeg var godt igang med kaka, og manglet bare glasuren, da telefonen ringte. Det var barnehagen. Oh shit, hva nå?

Thea hadde falt og slått munnen sin. Det var blod og manglende fortenner og diverse. Det bar avgårde til tannlegen i full fart, men en liten jente som var skrekkslagen fordi hun måtte til tannlegen to uker før egentlig tenkt. Noe vi har jobbet litt med, sånn mentalt sett.
Stemningen var absolutt ikke på topp, og stakkars Thea hadde slått seg kraftig.
Vel hjemme, med blødende munn og forslått kjeve, fikk vi plassert henne i sofaen. Stakkars liten.

Hun ble godt ivaretatt borti sofaen, og jeg  måtte bare hive meg rundt og fortsette forberedelsene, da det skulle komme gjester om en time!
Jeg fikk smelt sammen tre hjemmelagde pizzaer i rekordfart, og for å ikke snakke om kaka; den så ut som den kom ut av ræva på en hest. Jeg kjappa meg å tenne duftlys rundt omkring så det skulle ose av liljer og sjøbris til alles store glede. For jeg hadde jo ikke rukket å verken støvsuge eller vaske noe som helst.

Når gjestene rullet gjennom døra stod jeg fortsatt på kjøkkenet, i joggebukse, usminka og svett som en elv.
Jeg fikk løpt opp og skiftet til en sekk av en kjole og dratt på meg litt mascara. Jeg så ut som en ulykke. Og jeg kunne ikke annet enn å ha "Pilotfrue" i bakhodet, der hun satt i fred og ro, med nyføna hår og ventet på sin heldige mann.
 

Gratulerer med dagen a, Glenn. Vi prøver igjen neste år!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Brøytefrue

Brøytefrue

30, Røyken

Lubben, delvis positiv og stort sett alltid en smule stressa jente fra Spikkestad aka Spike City. 86 modell, men føler seg for øyeblikket klar for pensjon. Gift med min kjære Glennebass, som kjører traktor, gravemaskin, brøytebil, lastebil... You name it! Mamma til verdens beste jenter på 1 og 3 år. Sistnevnte er hardt rammet av trassalder, og la mama er ikke særlig god på å takle disse utbruddene. Bor på småbruk, har noen kjempehappy høner som bare går rundt å driter og ikke veit hva det vil si å legge et egg. På tunet rusler det også noen harmløse hester som veit å skvise hver ekstra krone jeg har ut av lommeboka. Livet er preget av harmoni, indre ro og velvære. Eller hvis jeg skal være helt ærlig så veit jeg ikke hva noen av de tingene er. Stress, fedme og søvnløse netter er heller ting som går igjen.

Kategorier

Arkiv

hits